Rady a tipy
Nákupní košík
Košík je prázdný

Rady a tipy

Před prvním použitím:

Hrnce a pánve umyjte před prvním použitím teplou vodou s trochou mycího prostředku na nádobí, pak vysušte.

Během užívání:

Zapněte vařič na nejvyšší stupeň a přibližně po 3 minutách zmírněte příkon na polovinu. Při každém použití vždy celou nádobu jemně vytřít olejem (pomocí papírového ubrousku). Vaše nádoba je již dostatečně nahřána a připravena na vaření. Dávejte pozor, aby se prázdné a suché nádoby zbytečně nepřepalovali. Nepřilnavý povrch je podstatně odolnější proti poškození. Bez obav můžete používat kovové pomůcky (obracečky, lžíce, vidličky apod.). Nedoporučujeme však bodat a sekat do nádobí. Nádobí můžete používat i v pečících troubách - plastové úchyty odolávají teplotám až do 260°C > 260°C.

Po použití:

Po každém vaření je potřeba pánev, hrnec, kastrol či pekáč vždy vymýt teplou vodou a malým množstvím čistícího prostředku, abyste zabránili připálení zbytků tuků na dno Vaší nádoby při dalším použití. Nepoužívejte drátěnky! Ideální údržba je tepelným šokem tzn. Rozpálenou nádobu prudce zchladit studenou vodou. Doporučujeme pro bezpečnost před popálením či opařením používat kartáček a gumovou podložku PEDRINI, které odolávájí vysoké teplotě. Po umytí opět vytřete vnitřek nádoby trochou stolního oleje. Nedoporučujeme dávat naše nádobí do automatických myček, protože se dlouhodobým mytím agresivními látky obsažené v mycích prostředcích „vylouhovává“ nepřilnavá vrstva a snižuje se tak její efekt.

Tipy:

- Nenechávejte jídlo (zejména slané, kyselé, nebo silně kořeněné) v nádobách přes noc.

- Nádobí je určeno pro všechny typy elektrických, plynových sporáků a zejména pro sklokeramické desky.

- Nelze jej používat u indukčních sporáků!


- Zapamatujte si následující informace:

- máslo a margarín obsahují vodu, sůl a mléčnou bílkovinu a rychle se spalují. Je proto možné je použít na smažení při mírných teplotách max. do 160°C > 160°C .
- olej, normální tuky či sádlo mohou být zahřány na teplotu 220°C a jsou vhodné na všechny smažené pokrmy, které nepožadují vyšší smažící teplotu. Ztužené rostlinné tuky se spalují až od 280°C , a jsou proto obzvláště vhodné na prudké opékání.

Pamatujte:

Naše nádobí se nemůže přehřát během smažení či pečení, přehřát se může pouze nevhodný tuk!